10th Euro Arab Meeting

Årets Euro-Arab Meeting, det tionde i ordningen, hölls i Rom i Italien. Syftet till Euro-Arab Meeting är att upprätthålla goda relationer mellan WOSM:s Europaregion och Arabregion, diskutera partnerskap mellan regionerna och diskutera de olika utmaningar scoutorganisationer står inför i de båda regionerna. Totalt deltog representanter från 18 länder i diskussionerna under helgen, samt ett antal representanter från WOSM:s Europaregion.
Ett av målen för mötet är, förutom erfarenhetsutbyte och kontaktknytande, att påverka dels scoutregionerna och dels nationella organisationer i hur vi arbetar med samarbete mellan regionerna eller mellan länder i regionerna. För detta skrevs en deklaration med uppmaningar till dels ländernas scoutorganisationer och dels uppmaningar till den centrala ledningen i regionerna. Ett viktigt konstaterande i denna deklaration handlar om hur viktigt det är att unga människor ges möjlighet till utbyten mellan kulturer och att de unga ska sättas i fokus vid olika typer av utbytesprojekt mellan Europa och Arabregionen. Det är även viktigt att unga är en aktiv del av att sätta spelreglerna för hur olika utbyten och partnerskap ska vara utformade.
Det var ett viktigt steg att understryka hur viktigt det är att unga människor i scoutrörelsen får möjlighet att träffas och nätverka mellan olika kulturer, detta är något som på lång sikt kan bidra till bättre samarbete och bättre förståelse mellan länder och understryker att scouting ska vara en rörelse av och för unga människor. Något vi i Sverige jobbat aktivt med under lång tid men som inte är lika självklart på andra håll i världen! 
Deltagarna, Euro Arab Meeting 2013
Det här inlägget postades i Euro-Arab Meeting, Påverka världen, Reseberättelser, WOSM av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>