All scouting = samhällsengagemang

Vi är 40 miljoner scouter världen över. Scoutverksamhet finns i mängder av länder vilket i direkt mening ger att all scouting = internationell. På samma sätt är allt vi gör en del av det samhälle och den kontext vi verkar inom, vilket även ger att all scouting = samhällsengagemang.

Frågan är: vad fyller vi dessa begrepp med? Vad ägnar vi oss åt? Och hur sitter begreppen ihop; internationellt och samhällsengagemang?
Ett exempel är Scouternas närvaro i Almedalen där fokus ligger på ledarskap. Vi är väldigt bra på ledarskap och vi vet att det vi lär oss i Scouterna gynnar och hjälper oss i yrkeslivet. Vi är även bra att låta unga ta plats. En viktig sak när ungdomsarbetslösheten är ett av vår tids största (internationella!) samhällsproblem.

Men hur många vet om hur bra vi är? Kanske lite fler efter dagens seminarium tillsammans med Ledarna under titeln ”Varför har Sverige lägst antal unga chefer i EU? Låt unga ledare ta plats”. Via länken ovan kan du se föredraget inspelat.

Det här inlägget postades i För kåren, På hemmaplan, Samhällsengagemang av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>