Amahoro Amani – för freden vidare: Jamboreen, en sammanfattning

Amahoro Amani – för freden vidare: Jamboreen, en sammanfattning: Hur sammanfattar man en afrikansk jamboree?

Kanske med faktauppgifter:
– Vi var totalt ca 500 scouter på plats (ingen visste riktigt säkert eftersom rätt många helt sonika struntade i att anmäla sig och dök upp ändå, vissa lämnade lägret tidigt och andra anslöt sent)
– Temperaturen varierade mellan dryga 30 – 35 grader mitt på dagen och ca 5 på natten.
– Maten serverades alltid sådär två timmar efter utsatt tid

Eller så kan man berätta vilka länder som fanns representerade:
Angola, Ethiopien, Demokratiska republiken Kongo, Zimbabwe, Lesotho, Burundi, Rwanda, Belgien, Frankrike, Italien, Finland, Sverige, Uganda, Tanzania, Kenya, Sierra Leone, Gambia …och några till.

Eller så kan man beskriva utflykterna:
– ett besök på Gitegas museeum där man kunde titta på burundiska trummor, historiska bruksföremål, en staty av en burundisk prins som numera bor i London och en hel del annat.
– en tur till några närliggande (två timmar på skumpig väg från lägerområdet) vattenfall. Vi badade i ett av de – fantastiskt att få skölja av sig det röda dammet som täckte allt och alla på lägret.

Men inget av det där fångar ju själva lägrets kärna..

Det här inlägget postades i Amahoro Amani, Internationella läger, Reseberättelser, Samhällsengagemang av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.