Amahoro Amani – för freden vidare

Kvinna till Kvinna, Scouterna och Svenska PostkodLotteriet arbetar tillsammans för att bidra till att nå FN:s Millenniemål genom projektet Amahoro Amani – för freden vidare. Projektet genomförs tillsammans med samarbetspartners i Rwanda, Burundi och östra Kongo-Kinshasa, även kallat Stora Sjöområdet. Fokus är samhällsengagemang inriktat på jämställdhet och utveckling, där grundtanken är att unga utbyter erfarenheter och samarbetar med varandra.

Projektet består av tre delar (1) Stöd till organisationer och personer som arbetar med projektet lokalt i Stora Sjöområdet, inklusive utbyten mellan scouter i Stora Sjöområdet och Sverige (2) Unga från Stora Sjöområdet sprider projektets idéer och metoder i andra utvecklingsländer (3) Spridande av projektets idéer och metoder i Sverige.

Eftersom att det inte bara är Scouterna som driver projektet är vi fler än scouter som är involverade, i år kommer en stor svenska hemsida upp som riktar sig till alla som är intresserade. Men det kommer även mer specifikt material för scoutverksamheten; i höst kommer Scouternas terminsprogram att ha fokus på Amahoro Amani! Med hemsidan och terminsprogrammen finns snart mängder av inspiration och metoder för hur vi kan arbeta med samhällsengagemang och med Milleniemålen. Mer information finns tills vidare på projektets blogg.

Det här inlägget postades i Amahoro Amani, Samhällsengagemang av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>