Att hitta internationella möjligheter

På Scouternas hemsida försöker vi samla information om läger, arrangemang och kurser som erbjuds runt om i världen där vi vet att svenska deltagare är välkomna. Tipsa oss gärna om du tycker att något saknas, både i form av praktisk information och rent konkret om läger eller liknande.

den här länken hittar du en samlad information, inklusive länkar, till de internationella möjligheter som erbjuds av WAGGGS. Det handlar fram för allt om att vara volontär eller göra praktik på världsscoutcentren, åka på konferenser och kurser (ledarskapsutbildningarna heter WLDP) eller delta på något av de event som arrangeras.

WOSM har inte en motsvarande sammanställning, informationen finns istället separat i samband med respektive läger eller event som sker, som exempelvis Jamboreer och Moot. Det går givetvis även att söka till WOSM:s världsscoutcenter, Kandersteg.

På det stora hela finns det mängder av saker att göra själv, med din kår eller med dina vänner! Det handlar mycket om att leta och vara kreativ. Hittar du något som du funderar över? Tveka inte att skicka iväg ett mejl till international.secretary@scout.se för att bolla vidare. Möjligheterna är oändliga!

Det här inlägget postades i För kåren, På hemmaplan, Reseberättelser av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>