Äventyrarscouter pratade med scouter över hela världen under förra helgens JOTI

På fritidsgården i Vara tillbringade 25 äventyrarscouter helgen med att chatta och få kontakt med scouter världen över. Just den här helgen har det varit JOTA/JOTI, ett arrangemang som pågår samtidigt över hela världen.

Sedan 10.30 i förmiddags har det varit full fart på chattandet på fritidsgården i Vara. 25 äventyrare skaffar kontakter runt om i världen
16.40 lördag eftermiddag:
Världskartan börjar fyllas med lappar över alla länder vi chattat med. JOTI-chatten fungerar ovanligt bra faktiskt. Matsedel har ritats ner och några av scouterna har varit och handlat. Lunchen, det vinnande receptet från i torsdags, smakade synnerligen bra. Nu håller ett gäng på att göra kladdkaka.

19.45 lördag kväll:

Lugnt och skönt. Alla utom jag är och badar. Fixar iordning det sista inför kvällens middag innan alla hungriga scouter kommer tillbaka efter badet.
En äventyrare, Rebecka, har ordnat igång en biljardturnering också som kommer återupptas efter badet. Kartan på väggen har fått ännu mer lappar över kontakter. Mathilda har chattat på engelska en längre stund innan de kom på att de båda var från Sverige.
Söndag eftermiddag:
Då var JOTI över för det här året. Trötta scouter efter en lång natt städade fritidsgården och summerade helgen med att det varit kanonkul med många kontakter och allmänt kul.

/ Håkan, Stora-Levene scoutkår

Texten är lånad från NSF’s hemsida, här hittar du artikeln i sin helhet.
Det här inlägget postades i JOTA/JOTI, På hemmaplan, Tips för internationell scouting av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>