Betydelsen av ett seminarium

Ett seminarium kan vara ett WAGGGS Leader Development Program (WLDP). Det kan följa olika moduler, däribland Personlig Utveckling och Förståelse för Ledarskap. Det kan vara värdebaserad, generationsövergripande, interkulturell och icke-formell utbildning. Det kan vara designat för att stärka och utveckla ledare i sin roll genom att erbjuda internationella möten och upplevelser.

Ett seminarium kan vara ett Helen Storrow Seminar, en ledarskapskurs för unga kvinnor med fokus på miljö. Det kan ha som ändamål att utmana, utbilda och stärka unga kvinnor, och inspirera dem till att engagera sig för miljön. Det kan erbjuda inspirerande handledare och deltagare med väldigt skilda, men fascinerande, bakgrunder.

Ett seminarium kan vara ett kulturmöte, där kvinnor från hela världen möts och delar erfarenheter, synpunkter och bilden av en annorlunda vardag. Det kan vara ett ökat globalt medvetande, som vidgar ens vyer och får en att reflektera över sig själv och sin egen värld. Det kan vara spännande och roligt, men samtidigt insiktsfullt och gripande.


Ett seminarium kan vara en lärdom, där ens egna värderingar och handlingar sätts på prov. Det kan vara ett fullpackat schema med inspirerande sessioner, om allt från dig själv som ledare till klimatförändringar. Det kan vara små som stora, ytliga som djupgående, och nya som gamla lärdomar. Det kan vara att lära sig att veta när man ska prata och när man ska lyssna.

Ett seminarium kan vara en vänskap och en närhet. Det kan vara vänskapen som utvecklar sig mellan alla de som deltar och som delar lärdomar, upplevelser och skratt. Det kan vara en närhet till de som du berör och berörs av, de i din patrull eller de vars leende värmer. De kan vara en vänskap och närhet till den som du vet delar scouting med dig och som du på grund av detta känner dig kopplad till för att ni är två på 38 miljoner.


————————————————————————————————–
Vad? Nionde Helen Storrow Seminar (#HSS2014) – WAGGGS Leader Development Program (WLDP), ledarskapsutbildning för unga kvinnor med fokus på miljö. 
Var? Our Chalet, ett av WAGGGS:s fem världscentrer i schweiziska Alperna. 
När? 22 – 30 mars 2014. 
Vem? 35 guides och scouter mellan 18 och 30 år, från 31 medlemsorganisationer i WAGGGS, bl.a. från länder så som Colombia, Libanon, Irland, bara för att nämna några få.
—————————————————————————————————

Betydelsen av ett seminarium är alldeles unik och individuell. Det seminariet jag refererar till är inte samma som Du kanske kommer åka på. Men jag kan ändå med gott samvete råda just Dig att åka på ett liknande seminarium, för oavsett så kommer det garanterat vara en spännande upplevelse fylld med rika erfarenheter som ger minnen och lärdomar för livet.

Var redo!

Av Sitha Björklund Svensson

För mer information om seminariet samt dagliga bloggar från alla patruller, se: http://www.wagggs.org/en/news/22988

För bildspel från hela veckan, se: https://www.youtube.com/watch?v=i2Zgj6u25LI
Det här inlägget postades i Helen Storrow Seminar, Reseberättelser, Rover, Seminarium, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>