Bli värdfamilj åt en utbytesstudent som är scout!

Youth For Understanding söker värdfamiljer till utbytesstudenterna som kommer till Sverige i augusti!

Årets utbytesstudenter kommer till Sverige den 13:e augusti för att tillbringa ett läsår i Sverige. Studenterna har kommit hit för att lära känna den svenska kulturen, gå i en gymnasieklass och uppleva vardagen hos en svensk familj. YFU söker efter fler familjer som är intresserade av att lära känna en ungdom från ett annat land och få ett spännande år.

En värdfamilj kan se ut på många sätt – man kan vara ensamstående eller storfamilj, man kan bo på landet eller i stan. Det viktigaste är att man är öppen intresserad av att lära känna en ungdom från ett annat land! Läs mer om hur värdfamiljskapet fungerar här och här.

YFU har dessutom placerat flera scouter från hela världen på olika platser i Sverige för ett utbyte. Just nu söker de en plats för Yusuke från Japan i Stockholm med omnejd mellan augusti och januari. 

Yusuke är född 1996 och har varit scout sen han var sju år gammal. Nu är han intresserad av hur det kan vara att vara scout i Sverige och är nyfiken på att lära känna den svenska naturen.

Just nu studerar Yusuke på en teknisk skola och bor på korridor, då skolan ligger långt från hans hemstad. Hans föräldrar har vana av att bo utomlands efter att ha volontärarbetat i Ghana, och uppmuntrar nu Yusuke att åka på ett utbytesår.

Är du nyfiken på att ta emot Yusuke eller en annan utbytesstudent? Skicka in intresseanmälan här på YFUs hemsida här så kommer du att bli kontaktad av YFU under dagarna.

Om Youth For Understanding:

YFU – är en aktiv internationell organisation som i 50 år har jobbat med kulturutbyten för ungdomar i Sverige. YFU Sverige är en religiöst och politiskt obunden förening. Vår organisation bygger på volontärer som på sin fritid engagerar sig i YFU. De allra flesta har själva varit utbytesstudenter eller värdfamiljer och jobbar nu ideellt för att nya familjer och studenter ska få bra upplevelser under sitt utbytesår. Volontärarbetet är oavlönat och gör det möjligt för YFU att stötta studerande och värdfamiljer på en mycket personlig nivå ute i landet.
Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, På hemmaplan, YFU av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>