COP18: Connected Voices Aktion via Fältbiologerna

Kan en dag på ett klimattoppmöte börja bättre? Med hjälp av den Nya Zeelands ungdomsdelegationen genomfördes denna morgon en aktion av ett 50-tal ungdomsrepresentanter i konferenscentrets entréhall. Aktionen genomfördes mellan 8.45 och 10.00, den tid då ca 7000 delegater/dag anländer till centret. Aktionen gick ut på att ungdomsrepresentanter från hela världen ställde upp sig längs med rullbanden där delegaterna anländer och höll upp skyltar där det stod till exempel ”we too matter”, ”we demand the recognition of our existence” och ”we demand a safe and just future for all”.


I slutet av rullbandet stod en större grupp människor med skyltar som visade vilka länder som har ungdomsrepresentanter här på COP18, och vilka som inte har det. Syftet med aktionen var att lyfta fram alla de röster som av olika anledningar (krig, fattigdom,klimatförändringar och naturkatastrofer) inte får en chans att höras under världens viktigaste möte, ett möte som faktiskt påverkar JUST DEM mest.

Aktionen fick otroligt mycket uppmärksamhet och positiv respons; de allra flesta delegater stannade och tog kort och inte mindre än tre TV kanaler sände aktionen och intervjuade oss medverkande!

Cecilia, som representerar Scouterna och WAGGGS på plats, syns 30 sekunder in i klippet.

Det här inlägget postades i Konferenser, Påverka världen, Samhällsengagemang, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>