Dags för Demokratijamboree!

Scouterna har släppt en film inför höstens Demokratijamboree. Demokratijamboreen kommer att genomföras 21-23 november 2014 i Kristianstad. Under helgen kommer det utöver Scouternas stämma också att hållas workshops, debatter och utställning på temat ”Framtidens scouting”. Självklart finns internationella arbetsgruppen på plats för att diskutera internationell scouting!

Under Demokratijamboreen träffar du scouter från hela landet! Du får ny kunskap, dela erfarenheter, fika, sjunga, gå på utställningar och workshops. Kom på Demokratijamboreen och bli redo för dagens och morgondagens utmaningar!

Alla medlemmar i Scouterna får åka på Demokratijamboree!
Varje kår skickar ombud som representanter. Tillsammans tar stämmans alla ombud beslut om verksamhetsplan, budget och ny styrelse.
Om du själv inte kan eller vill vara ombud för din kår kan du istället vara deltagare. Det betyder att du inte har rösträtt i plenum där alla ombud deltar och fattar beslut. Däremot är du välkommen att påverka diskussionerna på Påverkanstorget, i debatter och seminarier. 

Påverkanstorget finns till för att så många som möjligt ska delta i kreativa diskussioner om frågor som senare tas upp i plenum för röstning. Här har du möjligheten att diskutera dina åsikter och påverka scouting, oavsett om du är ombud för din kår eller deltagare.

Klicka på bilden för att se filmen och ladda upp inför en spännande scouthöst! Anmälan öppnar i september. 

Mer information finns på www.scoutservice.se/demokratijamboree

Det här inlägget postades i För kåren, Internationella arbetsgruppen, På hemmaplan av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>