Detta är Scouternas Internationella arbetsgrupp!

I våras utlystes möjligheten om att vara en del av en nystartad internationell arbetsgrupp. Resultatet ser ni på bild, från vänster: Cecilia Wesslén, Emil Bengtsson, Alice Bergholtz, Kerstin Bergsten, Emma Jaller, Emelie Blondin och Daniel Hansson. Vi kommer från olika delar av landet, är i spridda åldrar och har helt olika scoutbakgrunder. Vad vi har gemensamt är förstås vårt stora intresse för internationell scouting. Vi har alla många spännande, häftiga upplevelser i bagaget som vi skulle kunna berätta mycket om, men vad vi verkligen vill är att peppa andra scouter till att ta del av alla otroliga möjligheter som finns ute i vår fantastiska scoutvärld!

För såhär är det: Scouting är utbrett på hela jorden och ständigt dyker det upp inbjudningar till läger runt om i världen, scoutcenter som söker volontärer, uppdrag till diverse konferenser, scouter som söker kontakter i Sverige, utbyten och projekt, internationella scoututbildningar och så mycket mer… Ja ni kan ju bara tänka er vilken aktivitet och vilka möjligheter en rörelse på 40 miljoner medlemmar skapar! Vårt uppdrag i det hela är att inspirera och informera till möjligheterna som finns och stödja i skapandet av en egen internationell upplevelse. Vi riktar oss både till den enskilde scouten och scoutkårer.

Detta försöker vi åstadkomma bland annat genom att driva denna blogg och vår facebooksida (International Scouting: Sweden). Här samlar vi möjligheter och inspiration från världens alla hörn. Vi uppdaterar också Scouternas hemsida under flikarna ”Scouting i Världen” och ”Läger & Äventyr”. Vi försöker även besöka större läger och finnas på plats vid nationella evenemang som Scoutforum t.ex.

Har du fler frågor om vad vi gör eller hur vi jobbar? Eller frågor om hur Du skapar din internationella upplevelse? Tveka inte att kontakta oss på inernational.secretary@scouterna.se eller genom vår facebooksida.

Det här inlägget postades i Ideella uppdrag, Internationella arbetsgruppen, På hemmaplan av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>