Djungelvrål och International Night på Girls’ World Forum

Igår kväll fick vi se många fina ansikten när vi under Internationall Night på GWF (Girls’ World Forum) lät flickscouterna från hela världen smaka på Djungelvrål. Kvällen gick ut på att varje land skulle visa upp en del av sin kultur. Evelina var klädd som tärna och Alma som tomtegumma. Det var ganska många som undrade över vår utklädnad och eftersom Finland hade tomten i sitt gäng så trodde de att vi alla hörde ihop. Det var också någon som kom och berättade att hon hade sagt något på svenska som hon lärt sig till tomten som bara tittat tillbaka med en konstig blick. Tanken var att vi skulle sjunga luciasånger och ha ett minitåg…. Men nej, det var mycket roligare att gå runt och ge Djungelvrål till folk för att sedan se deras förskräckta miner. Det var jättekul att få se alla uppträdanden, danser och sånger från all over the world, massa snack och skoj. We enjoyed it!

Under denna dag har i alla fall en av oss somnat ett antal gånger och försökt powernappa varje rast. Med lite godis och roliga sånger och lekar har man ändå kunnat hålla sig vaken för att lyssna och vara med och diskutera på det intressanta workshopsen under dagen.

Det känns otroligt roligt att hela tiden se scouter från hela världen. Om man inte ser scouter så möter man istället på en och annan rolig amerikan som gärna pratar och frågar om scouting och Sverige.

På tal om scouting och Sverige måste jag ju berätta hur chockerade människor blir över hur vi har det i Sverige. Att vi inte separerar killar och tjejer så ofta är crazy, men att vi delar tält på läger går inte alls att förstå för många av dem. Men när allt kommer omkring så verkar många ändå lite avundsjuka.

Go Sweden! Go Scouts! GO SWEDISH SCOUTS!
Fast.. egentligen bör det vara:

GO GIRLSCOUTS! WE CAN MAKE A CHANGE!

Ha det underbart!
iAdiós Sueccos!
//Alma och Evelina i CHICAGOOO!!

Det här inlägget postades i Reseberättelser, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>