Du kan representera WAGGGS på FNs klimatkonferens COP19 i Warszawa!

Om du brinner för miljö-och klimatfrågor och är intresserad av att påverka politikerna på plats, så är det här ett möjlighet för dig! Följ med WAGGGS till Polen i November för att vara med om ett äventyr som du kanske aldrig har upplevt tidigare. I samma korridorerna som världens ledare samlas vi för att visa vad som viktigt för unga idag och kanske framförallt vad som är viktigt för våra flickor. Unga kvinnor idag är de som drabbas värst av klimatförändringarna. I fattiga länder är det ofta de som stannar hemma för att ta hand om sina barn och göra mat. När naturkatastroferna slår till är det hushållen som drabbas, barn och kvinnor, och de kan ofta inte försvara sig för att de inte har fått någon utbildning. Detta och mycket mer jobbar WAGGGS med på FN-konferensen. WAGGGS har deltagit på FNs klimatkonferenser sedan 2009 i Köpenhamn och har ett väldigt bra rykte bland många för att vara engagerade, positiva, inflytelserika och för att höja röster för alla barn och unga människor runt om i världen.

WAGGGS vill att alla världens länder kommer överens om ett avtal som är rättvist och lagligt bindande och som hindrar alla människor från att släppa ut alldeles för mycket växthusgaser. Vi vill ha en värld där vi kan växa upp och där våra barn kan leva utan att behöva oroa sig för klimatet och naturen. Vi vill också att unga människor, som är framtidens ledare, redan idag får chansen att påverka och säga till.

Nu har du chansen att höja din röst. Om du vill tala för WAGGGS alla 10 miljoner medlemmar på en internationell konferens och vara med och påverka för att göra en skillnad, då ska du söka till WAGGGS internationella delegation. Tillsammans med tjejer från hela världen kommer ni att arbeta fram en strategi och en plan för hur ni bäst kommer höras på konferensen. Du kommer inte bara träffa ledare och politiker från Sverige och andra länder, men också många andra ungdomsorganisationer som bryr sig om miljön. Du kommer utöka ditt nätverk och träffa människor som du sent kommer glömma.

Gå in på WAGGGS hemsida och fyll i ansökningsformuläret! Skicka det sedan till vår Internationella Sekreterare på international.secretary@scouterna.se

Våra International Commissioners kommer sedan välja ut en person som Sverige nominerar och skickar ansökan till WAGGGS. Där görs sedan en ny uttagning till den internationella delegationen. Det innebär alltså inte att den person som blir nominerad från Sverige automatiskt får en plats i delegationen, besked om detta kommer senare i höst. Eftersom WAGGGS har en deadline den 28 juli, vill vi i Sverige ha din ansökan senast den 21 juli, för att hinna göra ett urval.

I den internationella delegationen kommer också Cecilia Wesslén från Sverige vara med. Hon var deltagare på COP18 i Qatar förra året och i år åker hon som delegation coordinator från WAGGGS.

Har du frågor kring upplägget på konferensen eller liknande är du välkommen att höra av dig till Cecilia Wesslén (cecilia.wesslen@scouterna.se). För frågor gällande ansökningsprocessen eller liknande är du välkommen att höra av dig till Martin Persson, Vice International Commissioner (martin.persson@scouterna.se).

Sök nu!

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Ideella uppdrag, Konferenser, Påverka världen, Samhällsengagemang, Tips för internationell scouting, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>