Du kan representera WOSM på FNs klimatkonferens COP20/CPM10 i Peru!

Om du brinner för miljö-och klimatfrågor och är intresserad av att påverka politikerna på plats, så är det här en möjlighet för dig! WOSM kommer att ha en grupp på plats och öppnar nu upp för att söka till den delegationen.

Du kan läsa mer om vad arbetet i en delegation på COP20 kan innebära i CeciliaWessléns berättelse från COP19 då hon ledde WAGGGS delegation. WAGGGS har deltagit på FNs klimatkonferenser sedan 2009 i Köpenhamn men har i år inte resurser att skicka en delegation, men finns med och påverkar på andra sätt.

WOSM uttrycker att önskemålen på de nominerade är: “The nominated delegates are preferred to be young and energetic, with excellent communication skills and good command of English, and have attended previous COPs or other related global/regional events.” Observera att om du skulle bli uttagen till delegationen så står du för alla kostnader själv. Det finns goda möjligheter att söka bidrag och Scouternas internationella grupp kan tipsa dig om fonder som är lämpliga att söka. Titta redan nu på detta för att inte missa några ansökningsdatum http://www.scoutservice.se/utveckla-karen/ekonomi/fonder/.

Fyll i ansökningsformuläret och skicka det sedan till vår Internationella Sekreterare på international.secretary@scouterna.se senast 15 oktober.

Våra International Commissioners kommer sedan välja ut en person som Sverige nominerar (om möjligt kommer vi att försöka nominera mer än en person) och skickar ansökan till WOSM. Där görs sedan en ny uttagning till den internationella delegationen. Det innebär alltså inte att den person som blir nominerad från Sverige automatiskt får en plats i delegationen, besked om detta kommer senare i höst. Eftersom WOSM har en deadline den 29 oktober, vill vi i Sverige ha din ansökan senast den 15 oktober, för att hinna göra ett urval.

Har du frågor kring COP20 och klimatkonferensen är du välkommen att höra av dig till Cecilia Wesslén (cecilia.wesslen@scouterna.se). För frågor gällande ansökningsprocessen eller liknande är du välkommen att höra av dig till international.secretary@scouterna.se eller Martin Persson, Vice International Commissioner (martin.persson@scouterna.se).

Sök nu!

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Konferenser, Påverka världen, Seminarium, WOSM av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>