Europaregionerna i WAGGGS och WOSM

Både WAGGGS och WOSM är indelade i regioner, och just i Europa finns en del samarbeten mellan organisationerna. Det beror helt enkelt på att det här finns många länder som har gemensam scoutverksamhet för killar och tjejer, vilket annars är väldigt ovanligt. Samtidigt som vi som organisation får ut olika saker av våra medlemskap i de två världsorganisationerna, kan det alltså för länder som Sverige vara intressant att de samarbetar eftersom att vi har en gemensam verksamhet här.

Med jämna mellanrum kommer Europaregionerna ut med ett gemensamt nyhetsbrev som heter Europak, och varje vår och höst genomförs gemensamma utbildningshelger under namnet The Academy. Nästa är på Kandersteg om ett par veckor, då finns ett par svenskar från vår nationella programgrupp på plats för att prata scoutverksamhet med scouter från hela Europa. Kanske vill du åka nästa gång? Mer information om hur det är att åka och hur vi kan ta med oss erfarenheterna hem kommer här på bloggen.

Här hittar du hemsidorna för Europaregionen i WAGGGS och Europaregionen i WOSM.

Det här inlägget postades i WAGGGS, WOSM av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>