FN:s Milleniemål

Milleniemålen (The UN Millenium Development Goals, the MDG’s) antogs av FN år 2000 och syftar till att utrota världens fattigdom till år 2015. 2015 närmar sig med stormsteg och mycket har gjorts på vägen! Men mycket återstår att göra och vi kan alla vara delaktiga i arbetet att uppnå målen. 

Som en del av Scouternas stora partnerskapsprojekt Amahoro Amani fokuserar höstens terminsprogram på FN:s Millenimål. Terminsprogrammen lanseras efter sommaren, tills vidare hittar du här lite länkar, tips och inspiration om vad Milleniemålen är och hur vi kan använda Milleniemålen i vår verksamhet.
FN:s information om milleniemålen finns på http://www.un.org/millenniumgoals/ och på UNDP:s hemsida. Den officiella svenska hemsidan finns här: http://www.millenniemalen.nu/. Svenska FN-förbundet har gjort en sammanställning över aktörer och hemsidor som arbetar med milleniemålen, där finns även mycket bra övningar, sidan finns här.

WAGGGS arbetar mycket med politiskt påverkansarbete och producerar material som både informerar om olika frågor och bidrar med övningar och exempel som kan användas direkt i scoutverksamheten. WAGGGS sida som berör alla åtta Milleniemål hittar du härDen sida som mer detaljerat går in på de fyra mål som WAGGGS valt att fokusera på hittar du här.

Det här inlägget postades i Påverka världen av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>