Girls World Forum #1: Två tonårstjejer reser över Atlanten

Hur många skulle klara av att, eller huvud taget våga, åka till Chicago med en jämnårig tonårskompis som man aldrig tidigare träffat? Men med all vår erfarenheter inom scouterna var vi redo.

I somras for vi iväg, Evelina från Forshaga Scoutkår i Värmland och Alma från Scoutkåren Finn i Lund (Skåne). Vi tog oss från våra hus för att möta varandra på Göteborgs Central utan att riktigt veta hur den andre ens såg ut. Efter en natt i Partille hos en av Evelinas scoutkompisars syster tog vi oss iväg tidigt, men kanske lite sent egentligen, till Landvetter där resan började. Vi flög till London där vi skulle byta flygplan, vilket ingen av oss var särskilt säkra på skulle gå så bra, men till slut lyckades vi förstå att vi befann oss på fel terminal och tog oss till nästa. Där höll Alma på att få stå kvar medan Evelina, utan fungerande mobil, åkte vidare. Men så ville ingen av oss att det skulle bli, så vi drog upp dörrarna till tåget med hjälp av andra passagerare så att Alma kom in och vi kom fram tillsammans. 
Framme i Chicago mötte vi Danmarks två deltagare och deras ledare. Tillsammans tog vi oss genom den enormt stora staden fram till hotellet. Det var som på TV, så stort, och så fantastiskt social befolkning! De två första dagarna (innan arrangemanget börjat) hade vi egen tid som mestadels spenderades genom att se oss om och fascineras, det blev också väldigt mycket shopping.
Efter två dagar började scouter från hela världen ankomma. Vi var ju där för att representera svensk scouting på WAGGGS’s konferens “Girls World Forum 2012” (GWF). Forumet baserades på tre av Milleniemålen; fattigdom och hunger, kvinnors rättigheter och lokalt och globalt samhällsengagemang. Att åka över Atlanten och att med egna ögon se hur andra lever, att bilda bekantskaper över hela världen och att vara en del av ett globalt projekt var något som tilltalade oss när vi ansökte, ett bra sätt att våga sätta igång de förändringar vi ville och kunde göra i världen.

Tjejerna är från planningteamet som vi båda blev väldigt tighta med. En av dem kommer till Sverige till sommaren för att testa på den svenska scoutsommaren och för att träffa oss! :) 
Det här inlägget postades i Konferenser, Påverka världen, Reseberättelser, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>