Girls World Forum #3: På plats i Chicago och ett efterprojekt om att bli starka tillsammans

Under GWF var dagarna fyllda av workshops och aktiviteter, diskussioner fram och tillbaka över landsgränserna och berörande berättelser från de olika deltagarna från alla världens hörn. Tillsammans fick vi se världen från många olika perspektiv.

Större delen av dagarna satt vi i diskussionsgrupper och på föreläsningar med olika personer som jobbar för en bättre värld. En tjej berättade om hur hon som liten bodde i Afrika men flydde till USA under ett krig som var i hennes hemland. I vuxen ålder kom hon tillbaka och tyckte att något var tvunget att hända, så hon bestämde sig för att börja bygga skolor i Afrika. Hon var inte rik, men hon sökte bidrag och lyckades till slut få sin dröm att gå i uppfyllelse. Det var ett känsloladdat tillfälle, men just i den stunden så tror jag att många förstod att ingenting är omöjligt.

Många känslosamma pratstunder med alla dessa starka tjejer från hela världen som på något sätt ville genomföra förändringar fick oss att till sist inse hur bra vi har det i Sverige.

Men bakom allt gott här hemma kanske inte den där lyckan finns, vad beror det på? Varför är det så många som ändå inte uppskattar livet? Nu jobbar och funderar vi på hur vi ska kunna ändra på det, det som vi tror är viktigt, och något vi tror att vi kan göra bra. Fler ska ha möjligheten till ett bra självförtroende och älska det liv de lever, för att på bästa sätt vara med och skapa en bättre värld.

Eftersom hela forumet vände sig till tjejer, och kunde vara ganska feministiskt emellan åt så kommer vårt efterprojektet också vända sig till just tjejer. Det betyder inte att vi ignorerar killar, men att vi kan behöva sätta fokus på tjejer ibland. Tillsammans är vi starka!


Vi får se vad det blir för projekt, och hur vi kommer samarbeta med andra projekt. Det visar sig framöver. Ha det gött allesammans och sök allt ni kan när möjligheter erbjuds! Det är en upplevelse och ett minne för resten av livet! // Alma och Evelina

Fler artiklar om Girls World Forum från i somras:
Girls World Forum i Chicago!
Living our dream in Chicago – inför Girls World Forum
Vi möter världens flickscouter i Chicago
Djungelvrål och International Night på Girls’ World Forum


På bilden sitter vi på flygplatsen i Chicago och väntar när vi ser ett gäng röda skjortor med halsdukar knalla förbi, det var kanadensare. Vi ropar på dem och är väldigt glada att vi äntligen fått träffa killar igen (det blir enformigt att umgås med enbart tjejer så länge). Det visar sig att vi ska på samma flyg och många timmars skoj och snack väntar trots att vi är trötta och sjuka (vilket vi båda lyckats bli). Det är en sak som är härligt med scouting, vi är som en stor familj. När, var och hur vi än träffas så börjar vi prata och vi tar hand om varandra redan första mötet!

Det här inlägget postades i Konferenser, Påverka världen, Reseberättelser, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>