Glad Internationell Kvinnodag!

Med anledningen av Internationella kvinnodagen kan du idag, den 8 Mars, genom vår världsorganisation World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) chatta med unga kvinnor och flickor runt om i hela världen!

Chatten kommer pågå i 24 timmar med start kl 11.00 (svensk tid) idag och avslutas den kl 11.00 i morgon, lördag. Från 8 olika tidszoner kommer det finnas 8 unga kvinnor som leder samtalen och diskussionerna om flickors utbildning, våld mot flickor och unga kvinnor, jobbmöjligheterna för kvinnor, kvinnligt ledarskap och unga kvinnors deltagande i planeringen av vår framtiden.  

Alla ideér och förslag som kommer upp under chatten kommer sammanställas och lämnas över till regeringar, företag, institutioner, allmänheten och individuella personer för att försöka skapa;

”The World We Want for Girls” – Världen vi vill ha för alla flickor

The World We Want for Girls!


Varje samtal pågår i 3 timmar och handlar om något av de olika ämnena som vi nämnde tidigare. Du får möjlighet att både lära dig mer om ämnet, komma med dina synpunkter och reflektioner samt diskutera lösningar och förslag på förbättringar. Samtidigt kan du lyssna på andra experter och gäster som också kommer prata om dessa frågor.

Efter varje samtal kommer ambassadören för den Internationella kvinnodagen lämna över till nästa ledare och ta med sig alla dina synpunkter och förslag och samla ihop dem en ”Action Plan”.

Alla åsikter kommer sedan användas för att diskutera finansiering av olika kvinnoprojekt, för att trycka på regeringar att prioritera flickor och unga kvinnor i samhället samt arbeta med samarbetspartners för att skapa nya projekt och program som hjälper unga kvinnor på många plaster i världen.

Din röst behövs! Så följ med i diskussionerna och bjud in dina vänner också!

Här kan du läsa mer om programmet och hur du gör för att Vara med i en 24 timmar lång chat!

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, På hemmaplan, Samhällsengagemang, Tips för internationell scouting, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>