GLOW – Online kurser från WAGGGS

Tidigare i år släppte World Association of Girl Guidesand Girl Scouts (WAGGGS) en ny hemsida full med material för att du bland annat ska kunna gå en ledarskapskurs online eller kanske lära dig mer om kampanjen Free being me samt läsa om World Thinking Day och vad ni kan göra i er kår.
Adressen är enkel: glow.wagggs.org. Där kan du själv surfa runt och hitta ämnen som intresserar dig. När du har gått en kurs online får du ett intyg och naturligtvis ett digitalt märke. Det bästa är att du möjlighet att gå kurser oavsett var du befinner dig, så länge du har tillgång till en dator och internet. Du kan även vara med i diskussionsforum med scouter från hela världen. Naturligtvis kan både pojkar och flickor utnyttja denna möjlighet.
Tänk dock på att detta är en ny sida, så det är möjligt att det fortfarande finns funktioner som inte fungerar helt som de ska. Då kan man höra av sig till WAGGGS och berätta detta, så fixa de förhoppningsvis problemen så fort som möjligt.
För att få ordentlig koll på sidan rekommenderar vi att du först gå introduktionskursen som heter GLOW introduction and Help course. Där får du bra koll på sidan och vet förhoppningsvis hur du ska navigera vidare efteråt. Det finns även en introduktionskurs om du vill lära dig mer om WAGGGS.
Så är du nyfiken på WAGGGS, deras programmaterial och kurser, så är det nu ännu enklare att ta del av det, det enda som krävs är att du skapar ett konto med en personlig profil, därefter kan du surfa runt så mycket du själv vill. Sidan ska dessutom vara anpassad till smarttelefoner och surfplattor också.

Lycka till!
Det här inlägget postades i För kåren, På hemmaplan, Ungt Ledarskap, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>