Gör er internationella upplevelse möjlig med samlade krafter

Sommaren 2015 kommer att bli en häftig scoutsommar med Världsscoutjamboreen i Japan som dess absoluta kulmen. Många svenska scouter har redan i dagsläget anmält sig som antingen deltagare, funktionär eller avdelningsledare, däribland finner vi en skara äventyrarscouter från Åhus Scoutkår. Men precis som många andra scoutarrangemang och resor är inte en upplevelse och resa av denna storlek gratis. Därför har Åhusscouterna redan nu börjat dels planera men även genomföra aktiviteter för att tjäna in i alla fall en del av avgiften.

Det första steget på resan mot Japan togs genom att ett samarbete med den lokala ICA-handlaren återupptogs, efter att ha legat i träda under en tid. Inledningsvis kommer detta att innebära att scouterna en lördag i månaden kommer att sälja grillad korv utanför butiken, där intäkterna från verksamheten öronmärks till anmälningsavgifterna. Scouterna får således, tillsammans med ledare och föräldrar, möjligheten att dels tjäna en slant men även att visa upp och berätta för lokalbefolkningen om de kommande äventyren. Andra typer av initiativ med lokal anknytning utesluts definitivt inte längre fram i tiden, såväl vid enstaka tillfällen som vid mer regelbunden aktivitet.

Hur finansierar ni läger- och arrangemangsavgifter? Sitter just du inne på en helt fantastisk idé som du skulle vilja dela med dig av till andra scouter? Hör av dig till daniel.hansson@scouterna.se

Det här inlägget postades i Ekonomi, För kåren, Internationella läger, Tips för internationell scouting, WSJ av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>