Gott nytt 2013!

Vi är inne på ett nytt år, ett år som förhoppningsvis bjuder oss alla på mängder av nya upplevelser och möten. I sommar arrangeras nationella jamboreer i bland annat Norge, Tyskland och Litauen, varför inte åka med dina scouter till ett våra grannländer? I somras var hundratals svenska scouter på nationell jamboree i Danmark, hör gärna av er om ni vill komma i kontakt med några av de som var iväg för att då input och inspiration.

Sommaren bjuder även på mängder av internationella arrangemang, anmälningsstoppet för bland annat Explorer Belt, Upptäcktsfärd Norden, Strada och Påskresan är nu i början av januari. Är du lockad av Nordamerika bjuder 2013 på både Moot i Kanada och nationell jamboree i USA.

Internationella scoutupplevelser kan givetvis även fås på hemmaplan, vilket givetvis är både billigare och lättare att genomföra. Flera stora sommarläger arrangeras runt om i Sverige, bland anant Space Camp, Skörbjugg, Lägr1 och Trampolin. Varför inte bjuda in er vänkår eller ett utmanarlag ni mött och åka tillsammans? Skörbjugg kommer att ha ett gästläger där scouter som passerar Stockholmsregionen kan stanna upp och delta under ett par dagar. Perfekt att tipsa internationella scouter på genomresa om! Eller för er att stanna förbi på och möta alla scouter som är på plats.

Som vanligt finns stöd att få för att åka som volontär på något av de fem världsscoutcentren eller på något av de mindre som finns över hela världen. Det arrangeras även kurser och konferenser runt om i världen som du under året kommer kunna ansöka om att åka på. För mer information om tidpunkter och kostnader för det senare, kontakta våra international commissioners.

Huvudsaken är att vi alla utvecklas och har roligt, det är då vi påverkar scoutverksamheten och vår omvärld. Oavsett vad du eller ni gör under 2013 innehåller det förhoppningsvis både nya upplevelser och nya vänner!

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, För kåren, Internationella läger, Planering, På hemmaplan, Tips för internationell scouting av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>