Happy World Thinking Day!

Den 22 februari, World Thinking Day, firas av scouter världen över som en scoutdag. Temat för dagen varierar från år till år och utgår från FN:s milleniemål.

World Thinking Day är ett tillfälle för oss alla att lära oss mer om våra scoutvänner runt om i världen, att utforska våra likheter och olikheter samt fokusera på några av de länder som behöver lite extra hjälp.

Här är ett litet meddelande från WAGGGS till alla våra medlemmar!

World Thinking Day 2013 tillägnas mammor och barn
2013 handlar World Thinking Day om barn och mammors hälsa – över 7 miljoner barn och nästan 300 000 mammor dör varje år. Genom att samla kårens alla medlemmar den 22 februari kan scouterna gemensamt lyfta viktiga frågor i samhället.

Tillsammans kan vi förändra situationen för många av världens mammor och barn. Genom att lära barn och unga hur man tar hand om sin egen hälsa och står upp för andra som inte har samma förutsättningar och rättigheter, kan vi se till att varje barn har de bästa förutsättningarna för att leva ett långt och hälsosamt liv. Det är också viktigt att uppmärksamma varje kvinnas rätt till ett liv fritt från sjukdomar, våld och påtryckningar. Genom att investera i kvinnor och barns hälsa, investerar vi i en bättre och mer hållbar framtid, vilket också är ett av de mest effektiva sätten att nå alla FN:s millenniemål.

Läs mer om World Thinking Day och vad du och dina scoutvänner kan göra här

Det här inlägget postades i För kåren, På hemmaplan, Påverka världen, Thinking Day, Tips för internationell scouting, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>