Har du skickat in fond- eller stiftelseansökningar till sommaren scoutäventyr?

Annars börjar det snart bli dags att författa och skicka iväg dessa. Men hur gör man då? Är det inte jättekrångligt? 
Det behöver det absolut inte vara! 
Scoutservice finns nu en guide som kan hjälpa dig att ta det svåra första steget mot en lyckad ansökan. Vare sig du ska gå Explorer Belt, åka till Finland på sommarläger eller delta i Camino, så är alla arrangemang belagda med någon form av deltagaravgift, större eller mindre. Givetvis är det jättebra och viktigt att spara pengar själv inför dessa äventyr, men det finns också många fonder och stiftelser som har som sitt syfte att stödja ungdomar i rörelser såsom Scouterna till internationella upplevelser genom utdelandet av ekonomiska medel. 
Så varför inte ta chansen och lägga ner lite tid på att skriva ihop en riktigt bra ansökan, för att försöka minska den ekonomiska börda som ett arrangemang annars kan medföra?

Har du redan skrivit en eller flera ansökningar? Dela med dig av dina tips till oss!

Vi håller på att sammanställa en lista med bra fonder eller stiftelser att ansöka ur, vill du bidra med din kunskap och dina erfarenheter till denna får du gärna skicka ett mail till daniel.hansson@scouterna.se

Det här inlägget postades i Ekonomi, För kåren, Planering, Tips för internationell scouting av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>