Hej från Island!

IMG_0214

I helgen var det Nordisk Scoutkonferens på Island och Sverige fanns representerat med en mindre delegation. Nedan kan du läsa reflektioner från två av våra deltagare.

Vi är en grupp svenska scouter som just nu befinner oss på Island, där vi deltar på den Nordiska scoutkonferensen. Vi är inne på konferensens tredje och sista dag, då det ska beslutas om hur det nordiska samarbetet ska gå till de kommande tre åren. Vi i de nordiska länderna har mycket gemensamt och träffas därför såhär för att se vad vi kan och borde göra tillsammans.
De tidigare dagarna har bestått av flera workshops inom olika intressespår, till exempel program, utbildning och internationella relationer. Vad som kanske är viktigare än workshopsen är att vi får möjlighet att träffa varandra, inom de nordiska gränserna. Vi är i stor mån lika på många sätt, men gör saker på olika sätt och det är väldigt nyttigt att utbyta de olika erfarenheterna. Konferensens största utmaning är att förstå det ”officiella” språket nordiska. När det väl kommer till kritan pratar vi ändå ganska olika språk, så det gäller att koncentrera sig ordentligt.
Igår eftermiddag var vi iväg på en utflykt, där vi först fick åka till en nationalpark, där de europeiska och amerikanska kontinenterna möter varandra. Därefter åkte vi ut till Islands nationella scoutcenter, som låg jättefint vid en sjö (till saken hör att det inte finns ofina vyer här). På scoutcentret kommer också World Scout Moot 2017 att hålla till så vi fick en rundvandring över det kommande lägerområdet.
Det här har varit en jätterolig resa där vi fått lära känna många nya scouter, men även testat på många nya saker som till exempel färöisk fiskpölse. Det är värdefullt att få ses såhär och vi hoppas att det nordiska samarbetet ska fortsätta utvecklas de kommande åren.

/Caroline och Jakob, Equmeniascout
Det här inlägget postades i Konferenser, MOOT, Påverka världen, Reseberättelser, WAGGGS, WOSM av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>