Hur du kan fortsätta ditt japanska engagemang

Scouterna i Sverige brinner kite extra intresse för Japan just nu efter sommarens Jamboree. Och precis som du är nyfiken på Japan så är många japaner nyfikna på Sverige. En av dem är Yuya, som med hjälp av Scouternas samarbetspartner YFU (Youth For Understanding) kom till Sverige i mitten av augusti. Nu bor han i en svensk värdfamilj i Skåne, läser Samhällsvetenskapliga programmet på gymnasiet och lär sig svenska för fullt.

YFU har utbytesstudenter från 25 olika länder på plats i Sverige just nu. Under deras första dagar i Sverige samlades de på ett ankomstläger där svenska lägerledare som själva varit utbytesstudenter, förberedde alla studenter inför deras utbytestid i Sverige. Yuya var självklart en av ungdomarna som var på plats men där fanns även studenter från USA, Frankrike och Ecuador etc. som lärde känna varandra, övade sig på att prata de första orden på svenska och förstod hur viktigt det är med fika i Sverige och mycket mer.

Filmen nedan är gjord av YFU:s volontär Jonatan Högström, och visar de första förvirrade stegen på svensk mark precis i början av studenternas utbytesår fram till första mötet mellan utbytesstudent och deras värdfamilj några dagar senare.

Förresten, du vet väl om att du har möjlighet att åka till Japan som utbytesstudent, det vill säga att göra precis samma sak som Yuya, fast tvärt om. För nästa japanska skolår, som börjar i mars, ska du vara född 990402-010401. Ansökningsdeadline till Japan är senast 15 oktober. Läs mer om detta på http://www.yfu.se/content/country/%C3%A5k-till-japan. Är du intresserad av att veta mer? Skicka in en ansökan på www.yfu.se eller maila info@yfu.se. Under scoutforum i september kommer även YFU att finnas på plats, passa på då att ställa dina frågor om hur ett utbytesår fungerar.

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Tips för internationell scouting, YFU av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>