Igår nominerades två scouter till att representera LSU i FN 2013

Varje år kan alla LSU:s medlemsorganisationer nominera personer till uppdrag inom FN och EU. Det är ideella uppdrag med fokus på diplomati och utbyte, och oerhört stor konkurrens om platserna. Igår skickade Scouterna in två ansökningar till LSU, en för UNGA och en för CSD, nu återstår det att med spänning vänta och se hur det går!

FN:s Generalförsamling, UNGA, 2013
LSU:s representant deltar under 2-3 veckor i Generalförsamlingens 68:e session i oktober 2013 i New York. I uppdraget ingår bland annat att hålla ett anförande i Generalförsamlingens tredje utskott som bland annat ansvarar för ungdomsfrågor. 2013 kommer den återkommande ungdomspolitiska resolutionen att behandlas, men representanten kommer även att arbeta med andra relaterade frågor genom andra resolutioner. Som LSU:s representant arbetar du nära den svenska FN-representationen i New York, Utbildningsdepartementet i Sverige och deltar i den svenska delegationen. Förberedande möte arrangeras av European Youth Forum under tidiga sommaren där representanten förväntas delta.
FN:s Kommission för Hållbar Utveckling, 2013
LSU har länge utsett representanter till kommissionen för hållbar utveckling, CSD som följer upp Agenda 21. LSU:s representant deltar i CSD, som hålls i New York i April 2013. Mötet kommer att följa upp Rio+20- mötet som hölls sommaren 2012. Som LSU:s representant arbetar du nära Miljödepartementet, ingår i den svenska delegationen och deltar i deras löpande arbete. Förberedande möte arrangeras av European Youth Forum under tidig vår där representanten förväntas delta.

Tycker du att det här låter spännande? Sök nästa år! Det enda kriteriet, utöver inspiration och kompetens, är att du under 2014 är 18-25 år.

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Ideella uppdrag, Påverka världen av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>