Imorgon lyfter planet mot Doha och klimatkonferensen COP 18

På måndag inleds FN:s klimatkonferens i Doha, Qatar. På plats finns då Cecilia Wesslén som en del av WAGGGS ungdomsdelegation. Hon är uppväxt och har studerat i Skåne men är idag doktorand inom klimatforskning vid Stockholms Universitet och scoutledare i Örnsberg i södra Stockholm.

Som den största ideella organisationen för flickor och unga kvinnor är WAGGGS delaktig i ett nätverk av ungdomsorganisationer som är engagerade i klimatfrågan. Många unga, inklusive WAGGGS delegater, lägger sina nationella intressen åt sidan under COP 18, drivna av idén om att den värld som lämnas över till kommande generationer behöver vara hållbar och rättvis för alla. Unga påverkas av de beslut som fattas av politiker och förhandlare som representerar enskilda länder, ibland med ekonomin i första rummet. ”Miljön är värd så mycket mer än pengar, den är min framtid. Därför åker jag till Doha för att göra min röst hörd” säger Cecilia.
Den svenska regeringen skickar en delegation ledd av miljöminister Lena Ek. Vår svenska delegation samarbetar med övriga EU-länder under klimatkonferensen och har därmed en väldigt stark röst, men är förhållandevis låst till de lösningar och förslag som alla 27 länder kommit överens om.

Cecilias privata blogg
Tidigare blogginlägg om Cecilias plats i WAGGGS delegation
Det här inlägget postades i Påverka världen, Samhällsengagemang, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>