International Rover Week 2013

Lördagen den 13 juli så startade min resa i mot Kandersteg och årets upplaga av International Rover week. Min resa tog mig igenom delar av det vackra Europa efter som att jag valde att resa med tåg.

Den 14 juli kommer jag till Kandersteg tåg station där jag sedan tog bussen för att komma till KISC (Kandersteg international scout center). När jag kommer fram anmäler jag mig i receptionen, och där träffar jag även mina ledare.När alla formaliteter är avklarade blir jag visad till lägerplatsen som skulle vara vårat basläger under de 10 dagar som International Rover week pågår. Fler folk droppar in under kväll. För att vi skulle lära känna varandra så hade centret anordnat en grillkväll.

Sedan så började 5 dagar utav vandringar. Den första vandringen gick till en alp sjö där man hade möjlighet att bada. Sedan så bar det av på en två dagar hajk som gick till den fantastiska höjden av 2650 meter över havet.

IRW deltagarna på olika ställen under 2-dagars vandringen.

 Under den vandringen så passerade vi en glaciär och utsikten var fantastisk. En grej som jag tyckte att de lyckades riktigt bra under denna hajk var det att man delade in sig i grupper efter den vana som man hade av att vandra i berg, och guide är obligatorisk. Under denna hajk så fick jag möjligheten att äta en riktig lunch efter som att på 2650 meter så fanns det en resturang som serverade varm mat. (så mycket bättre än de packed lunch som vi fick i vanliga fall) och efter den goda lunchen så bar det neråt i mot KISC och läger platsen.

Dagen efter två dagars hajken så hade vi möjlighet att välja att gå vilken hajk som vi ville av centrets oguidade hajker. Jag valde att gå till den blå sjön tillsammans med två tjejer ifrån Finland och en tjej ifrån Rumänien. Den blå sjön lever verkligen upp till sitt namn. Avgör själv på bilden nedan.

Damen i Blå Sjön.

En annan häftig grej som vi gjorde under de sista dagarna under IRW var det att vi tog tåget till en förort till Bern och vi blev tillsagda att vi skulle bada. När vi kom till förorten fick vi reda på att vi skulle åka bad ring in till centrala Bern och detta skulle ta ca 2.5 timme och detta var ett jättebra sätt att spendera en förmiddag på. Vattnet var riktigt varmt så det blev precis lika trevligt som vi hoppats.

Nöden har ingen lag…

Sista kvällen hade vi avslutningsceremoni. Vi blev bjudna på en traditionell Schweiz måltid, det började med ostfondue, detta åtföljdes av alpmakaroni som består av potatis, ägg, ost,bacon och lök och denna blandning avnjuts med äppelmos. Till dessert fick vi glass. Efter maten skickade vi upp kinesiska lyktor. Den allra sista dagen ägnade vi åt att packa ihop oss och se till att vi kom med de transporter som vi behövde för att ta oss hem ,var och en åt eget håll. Kandersteg är placerat precis vid järnvägen så det är inga problem att ta sig hit, och hem igen.

/Sebastian Nilsson, deltagare International Rover Week 2013

Det här inlägget postades i International Rover Week, Internationella läger, Reseberättelser, Rover, Tips för internationell scouting, Världsscoutcenter av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>