Internationella fredsdagen den 21:a september

Den 21 september är det den internationella fredsdagen, eller ”The International Day of Peace”. Varför inte uppmärksamma och fira i din kår eller scoutverksamhet? WAGGGS väljer i år att lyfta fram initiativet ”Peace One Day”. Information om den internationella fredsdagen finns även på FN:s hemsida.

Ett firande av fredsdagen går givetvis att koppla samman med vårt arbete för att uppfylla Milleniemålen, lite kort information och länktips finns på Scouternas hemsida eller i de här blogginläggen. Om ni vill stötta ett fredsprojekt går det alltid bra att stötta vårt alldeles egna Amahoro Amani! Aktivitetsförslag hittar ni som alltid på Aktivitetsbanken, sök till exempel på ordet ”fred”.

Ett annat datum som kan passa bra i terminsplaneringen är FN-dagen den 24 oktober. Svenska FN-förbundet publicerar varje år förslag på aktiviteter för skolklasser, kanske något att använda i scoutverksamheten?

Det här inlägget postades i För kåren, På hemmaplan, Samhällsengagemang av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>