Internationella Fredsdagen!

Idag är det internationella fredsdagen!

Idag uppmärksammar och belyser vi betydelsen av fred runt om i världen. Kanske är det viktigare än någonsin i en tid med rekordmånga flyktingar på fot och fruktansvärda krig som pågår i detta nu, att vi scouter visar tydligt vår omvärld vilka värden vi står för och hur viktigt det är att vi alla bidrar till att skapa fredliga, öppna samhällen. Genom att 100 % SCOUT sammanfaller med internationella fredasdagen ger det goda tillfällen stolt visa upp att en är en del av världens största fredliga ungdomsrörelse.

Därmed är en också en del av världens största nätverk av människor som står upp för människors lika rättigheter och fred. Kanske är det ett ypperligt tillfälle att ta kontakt med en scout någonstans i världen för att diskutera just frågor om fred och de mänskliga rättigheterna. Hur ser situationen ut i olika länder? Vilken roll spelar scouterna? Vilka möjligheter har vi att påverka och göra skillnad som scouter? Vilken potential ligger i att vara en organisation med 40 miljoner medlemmar?

Sök kontakter på mötesplatser för scouter som:

Det finns förstås många scoutgrupper på facebook dessutom!

Scouternas hemsida kan du läsa mer om årets fredsdag och vad vi scouter bör tänka lite extra på just idag. Där finns också aktivitetstips till vad du kan göra för fredsrelaterade aktiviteter med din scoutgrupp.

Det här inlägget postades i Samhällsengagemang av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>