Internationella läger sommaren 2014

Till sommaren finns massor internationellt och spännande att hitta på. Utanför Sverige men även på hemmaplan och du kan åka iväg på egen hand, som deltagare eller funktionär, eller åka med hela kåren. Här kommer ett litet smakprov på utbudet av sommarläger som finns att läsa mer om på scouternas hemsida under fliken Läger & äventyr.
Glöm inte att höra av dig till oss om du vill finna mer info, söker råd eller vill ha hjälp på annat vis!

Vilda – Den internationella upplevelsen på hemmaplan!

Till sommaren arrangeras ett läger inspirerat av nyckelorden vilja, värme och virvel för alla scouter i Sverige på hundratals platser över hela landet. Scoutkåren är lägerarrangörer och har en fantastisk möjlighet att bjuda in internationella gäster. Det kommer att finnas centralt stöd till att bjuda in kårer från andra länder om kåren önskar.

Plats: På flera olika ställen i Sverige, det är upp till var din kår vill vara.
Målgrupp: Alla åldrar
Datum: 3 – 9 augusti
Mer Info

Together 2014

Scoutorganisationen i Luxemburg bjuder in till ett nationellt storläger för att fira att deras organisation fyller 100 år! Program är inspirerad av Luxemburgs kultur och historia och deltagarantalet beräknas uppgå mot 1500 personer.

Plats: Kirchberg, Luxemburg
Målgrupp: från 11 år
Datum: 17 – 26 juli
Mer info

Landsmót skáta 2014

Island bjuder in till ett internationellt Jamboree med temat ”In Tune With Time”. Det kommer att hållas på en av Islands scoutcenter ”Hamrar” som ligger utanför Islands andra största stad Akureyri, omgiven av fantastisk natur. Det brukar vara populärt att komma till Island som internationell gäst, till sommaren beräknas det komma 700-800 utländska scouter.

Plats: Hamrar, Scout Center Akureyri, Island
Målgrupp: Scouter 10 år och äldre
Datum: 20 – 27 juli

Mer info

Piiru 14

Piiru 14 är ett regionalt läger i Finland som bjuder in alla scouter från sydvästra Finland men även internationella gäster. Det beräknas komma ungefär 3500 deltagare och temat för storlägret är ”Global Citizenship, protection of the environment and finding one’s true potential”.

Plats: Evo, Hämeenlinna, Finland
Målgrupp: Scouter 12 år och äldre
Datum: 22 – 30 juli
Mer info

Atlantis 2014

Finlands Svenska Scouter står som arrangörer för detta finlandssvenska sommarläger. Lägret kommer att ta plats i området Hanko i södra Finland och förväntar omkring 2000 deltagare. Bland annat kommer scouterna få möjlighet att testa på segling, klättring och delta i en hajk utanför lägerområdet.

Plats: Hanko, Finland
Målgrupp: Scouter 12 år och äldre
Datum: 26 juli – 2 augusti

Mer info

Xplore 14

En av Girl Guiding organisationerna på Irland arrangerar ett läger för flickscouter till sommaren. De utlovar bland annat en ”Inernational day” och i programmet både hantverk, pilbågsskjutning, geocaching och disco!

Plats: Caven, Irland
Målgrupp: Flickscouter 7år och uppåt
Datum: 30 juli – 6 augusti
Mer info

Route Nazionale 2014


Det största scouteventet till sommaren kommer att vara roverlägret i Italien som väntar sig 34 000 deltagare, av dessa ca 500 internationella gäster. Lägrets motto är ”Path of Courage” och ”Rights for the Future”. Under lägrets 10 lägerdygn ska deltagaren få fördjupa sig i sitt ledarskap och samhällsengagemang. Lägret börjar med en fem dagars hajkingtur i de Italienska bergen i patruller för att sedan anlända till lägerplatsen och möta upp övriga deltagare. Deltagaravgiften är endast 150 euro. 
Plats: San Rossore Regional Park, Pisa, Italien
Målgrupp: Scouter 18 år och äldre
Datum: 1 – 10 augusti
Mer info

Wings 2014

Scouterna i UK bjuder in till deras internationella Jamboree med ca 6000 deltagare på ett av deras nationella scoutcenter. Som internationell deltagare får man möjligheten att bli ihopparad med en lokal vänskapskår och under själva lägret kommer fokus ligga bland annat på ”building international friendships”.

Plats: Windsor Great Park, Berkshire, UK
Målgrupp: Scouter 10 år och äldre
Datum: 2 – 9 augusti
Mer info

Tett på Asker 2014

Strax utanför Oslo kommer Norges andra stora scoutorganisation KFUK- KFUM arrangera sitt nationella läger. I ett område med fantastisk natur och med närhet till havet kommer det finnas möjligheten till att bege sig ut på olika hajker under lägret. De hoppas på omkring 1000 internationella deltagare!

Plats: Blakstad/Vettre i Asker, Norge
Målgrupp: Scouter födda 2003 och tidigare
Datum: 2 – 9 augusti
Mer info

Girlguiding Warwickshire’s International Camp

Girlguidning UK arrangerar ett internationellt läger för flickscouter. De satsar på att få dit många internationella gäster från världen över, bland annat Mexico, Japan och Uganda. Det centrala temat för veckan är Cirkus och programmet utlovar bland annat möjlighet till klättring och två dagar ifrån lägerplatsen för att besöka storstaden Birmingham samt en speciell turistattraktion (vad avslöjar de ej). Se deras lägerfilm här. 


Plats: Arden, England
Målgrupp: Flickscouter 10 år och äldre
Datum: 3-9 augusti
Mer info

Volldampf 2014

En gång vart fjärde år arrangerar den stora scoutorganisationen VCP i Tyskland ett nationellt Jamboree. Ungefär 4000 scouter deltar och åker man med sin kår blir man ihopparad med en tysk scoutgrupp. Lägrets slogan är ”Full Steam” och handlar om 1900-talets snabba teknologiska utveckling.

Plats: Swabian Alb, nära Münsingen i södra Tysklan
Målgrupp: Scouter 12 år och äldre
Datum: 6 – 15 augusti
Mer info

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, För kåren, Internationella läger, På hemmaplan, Rover, Spårare, Tips för internationell scouting, Upptäckare, Utmanare, Vilda 2014, Äventyrare av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>