Internationella scouter i Sverige sugna på kontakt!

Många svenska scouter åker ut i världen för att jobba eller studera utomlands. Just nu har vi t e x Alice Bergholtz från Scouternas Internationella grupp på plats i München. Hon har redan fått kontakt med en tysk scoutgrupp och har lovat att berätta mer om det på bloggen. Studerar du också utomlands och är aktiv i scouterna i ditt nya land – hör av dig och berätta.

Är du kvar i Sverige så kommer nedan flera chanser för dig att få kontakt med utländska scouter i Sverige. Scouternas internationella grupp har fått flera förfrågningar från universitetsstudenter och andra vuxna som vill bidra till scouting i Sverige under sin tid här. Vi ger dem alltid kontaktuppgifter till Hitta scoutkår i sin närhet, men det är inte alltid som kontakterna lyckas. Därför tipsar vi nu på bloggen och hoppas att scoutkårer och roverscouter i närheten hör av sig och förstärker scouthösten hemma med lite internationell inspiration.

Francesco kommer från Italien och ska bo i Stockholm i två år. Han var scoutledare i scoutförbundet AGESCI för spårar- och upptäckarscouter. Han vill gärna bidra i en scoutkår t ex genom att hjälpa till med några aktiviteter. Francesco pratar engelska men inte svenska. Ta kontakt med Fransesco genom att maila francesco@rampazzo.net, lägg cc till international.secretary@scouterna.se så vet vi att han fått kontakt. Tack!

Lucie Rethy är belgisk scout som precis anlänt till Karlstad för att studera fram till januari 2015. Hon är spårarscoutledare i Belgien och vill gärna bidra i en scoutkår i Karlstadtrakten. Lucie pratar engelska men inte än så länge ingen svenska. Ta kontakt med Lucie genom att maila lucie.rethy@gmail.com, lägg cc till international.secretary@scouterna.se så vet vi att hon fått kontakt. Tack!

Maria kommer från Barcelona och skall göra sin labpraktik vid Stockholms universitet i höst. Hon är hjälper gärna till som ledare men är också väldigt nyfiken på hur det är att vara roverscout då det inte finns något roverscoutprogram i hennes hemtrakter. Ta kontakt med Lucie genom att maila salvany.maria@gmail.com, lägg cc till international.secretary@scouterna.se så vet vi att hon fått kontakt. Tack!

Matthieu är scoutledare från AGESCI i Italien och skall läsa sin master vid Stockholms universitet under två år med start i höst. Han vill gärna fortsätta vara scout i Sverige och söker kontakt med en scoutkår. Än så länge pratar han engelska men ingen svenska. Ta kontakt med Matthieu genom att maila manchurian_c@yahoo.com, lägg cc till international.secretary@scouterna.se så vet vi att hon fått kontakt. Tack!

Leigh Gair från Frankrike studerar vid Umeå universitet i höst. Hon vill gärna fortsätta vara scout även i Sverige och söker därför kontakt med en scoutkår i området. Ta kontakt med Matthieu genom att maila leigh.gair@live.fr, lägg cc till international.secretary@scouterna.se så vet vi att hon fått kontakt. Tack!

Det här inlägget postades i För kåren, Kontaktförfrågningar, På hemmaplan, Rover, Utmanare av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>