Internationellt fokus på årets Stockholm Pride

Stockholm Pride firas i år för femtonde gången. I Sverige är detta inget konstigt och det finns runt om i landet flera lokala Pridefestivaler. Utanför våra gränser är situationen annorlunda. Därför gör Stockholm Pride sitt för att sätta strålkastaren på situationen för HBT-personer i andra delar av världen och stödja deras kamp. Mer information hittar du på den här länken.

I Scouterna finns nätverket Gayscouterna som arbetar med hbt-frågor i scoutrörelsen. Kunskap, förståelse och inkludering av alla oavsett sexuell läggning och könstillhörighet är tyvärr allt annat än självklart, även i vår organisation. Är du intresserad av att vara med och arbeta för en mer kunnig, gemensam och öppen verksamhet? Tveka inte att höra av dig till gayscouterna@scout.se.

Det här inlägget postades i På hemmaplan, Påverka världen, Samhällsengagemang av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.