Internationellt strategiskt team i helgen och Demokratijamboreen i november: Vad vill vi göra?

Hela helgen träffas en del av oss som arbetar med internationell scouting på nationell nivå i Sverige. Under två dagar på Scouternas kansli i Stockholm pratar vi igenom frågor som ”Vad vill vi göra på lång sikt?”, ”Hur kommer vi dit?” och ”Hur involverar vi fler?”. Många diskussioner handlar om hur vi kan finansiera allt det vi och alla våra medlemmar skulle kunna och vill göra. Men vi pratar även om hur vi kan arbeta bättre tillsammans, både inom gruppen och med andra arbetsgrupper, projekt, organisationer och medlemmar.

Vi som ses är en brokig skara personer som kompletterar varandra väl i erfarenheter och perspektiv. Tre personer är förtroendevalda på de senaste stämmorna; Fanny sitter i Scouterna Riksorganisationens styrelse med ansvar för internationella frågor och Thomas och Linda sitter i Scoutrådets styrelse som International Commissioners (IC) för WOSM respektive WAGGGS. De har i sin tur tre vice IC:ar, Ida, Lisa och Martin, som utnämnts av styrelsen och har ansvar för varsitt område (internationella relationer, partnerskapsprojekt och utbyten). Jag som skriver det här heter Sandra och är anställd som internationell sekreterare. Jag har med mig min chef Kerstin som har ett övergripande perspektiv på vad som är på gång i flera andra nationella arbetsgrupper (som arrangemang, program, utbildning och Amahoro Amani). Vi kommer också ha besök av Nina och Camilla som sitter i WAGGGS Europa- respektive Världsstyrelser, det är stort!

Tillsammans kommer vi att prata högt och lågt om internationell scouting. Förhoppningsvis leder vårt arbete till att alla fantastiska internationella möjligheter når fler och att vi blir fler som engagerar oss för en mer internationell scoutrörelse i Sverige. Vi har tillsammans fått i uppdrag att driva det här arbetet, frågan är vilka som får det framöver, och vad de personerna ska arbeta med? Det kan du givetvis tycka till om, precis som alla andra verksamhetsområden, på Demokratijamboreen på Fryshuset i november! Vi ses där!

Det här inlägget postades i Internationella arbetsgruppen, På hemmaplan av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>