Living our dream in Chicago – inför Girls World Forum

Nu sitter vi, Evelina Dahlsten från Forshaga scoutkår (NSF) och Alma Fredika Karlsson från Scoutkåren Finn (SSF) och Bunkeflo Scoutkår (KFUM), på hotellet och försöker vila upp fötterna inför testträning på hotellets gym om ett litet tag. Dagen har bestått av mer Victoria Secret än scouting kan man säga.. Tyvärr glömde vi skarfarna när vi gick in på ett av Chicagos mest fancy shoppingcenter, fast nu är dom i alla fall på!

Än har vi bara mött det danska gänget och några boyscouts på stan som vi pekade på och sa ”Ah, you’re scouts too! Awsome” men folkströmmarna gjorde att vi inte kunde stanna och prata. Våra turer på hotellet för att råka stöta på fler scouter har inte gett så mycket, men vi glädjer oss istället så länge åt den sjukt sociala och härliga befolkningen i USA. På torsdag drar GWF igång och då lär vi skriva igen. Vi ska göra vårt bästa för att visa en fin sida av svenska flickscouter. Vi hoppas att ni alla har det bra var ni än befinner er! 
Ps.. För er som inte vet vad GWF är så kan vi passa på att berätta att det är ett event där flickscouter från hela världen mellan 14 och 18 år träffas för att diskutera hur vi kan förbättra kvinnornas situation, en hållbar utveckling och minska fattigdom och svält i världen. 
När vi kommer tillbaka har vi mer kött på benen för att förhoppningsvis kunna göra en förändring och påverka inom svensk scouting!

Tre fingrar mot pannan! Alma och Evelina :)

Det här inlägget postades i Reseberättelser, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>