Material från WOSM och WAGGGS

Hos våra världsförbund finns en stor mängd material, tips och information att hitta. Det är allt från årsrapporter och studier till förslag på aktiviteter och tips för påverkansarbete. Det kan därför vara bra att veta lite vad du letar efter, men det kan vara precis lika intressant att gå in på sidorna och leta runt lite! Båda sidorna innehåller väldigt mycket material, på gott och ont: det finns mycket, men det kan vara lite svårt att hitta.

Material WOSM med material hittar du under ”Library”, bästa tipset är att använda menyn i vänsterkanten och söka på område. För att hitta något på hemsidan rekommenderas varmt att använda det lilla sökfältet uppe i högra hörnet. WOSM tar fram bred information om scouting, bland annat om programutveckling och rekrytering. Här finns även material från förra årets Världsscoutjamboree i Sverige.

Material WAGGGS med material hittar du under ”Resources” och ”Publications”, den ser lite tråkigare ut men innehållet är väldigt bra! Strunta alltså i sidans utseende och klicka dig vidare till de dokument som låter intressanta, det kommer att vara värt det. WAGGGS tar fram mycket aktivitetsmaterial som rör samhällsengagemang och politisk påverkan. Just nu är fokus på våld mot unga kvinnor, OS i London och HIV/AIDS.

Det här inlägget postades i För kåren, På hemmaplan, WAGGGS, WOSM av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>