Musikhjälpen 2012 rullar för fullt och Scouterna är givetvis delaktiga! #MH12

Här kan du läsa mer om årets Musikhjälpen med temat ”Barnen i slummen har rätt till rent vatten”. Just nu ligger scouterna som #3 i insamlingen, superhäftigt! Men visst kan vi vinna? Din musik räddar liv!

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undangömd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och kända personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik i programmet. Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Din musik räddar liv.

Årets insamling och tema
Årets insamling startar kl 20:00 den 10 december och avslutas 16 december. Plats: Stortorget i Malmö. Temat: Varje dag dör 2000 barn på grund av smutsigt vatten, brist på toaletter och dålig kunskap om hygien. Det är mer än ett barn i minuten. Därför går Musikhjälpens insamling 2012 till kampen för att barn i slummen ska få tillgång till rent vatten.
Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, På hemmaplan, Påverka världen, Rover, Samhällsengagemang, Spårare, Upptäckare, Utmanare, Äventyrare av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.