Ny information för Ung i Norden

Ung i Norden är ett nordiskt arrangemang för unga Scoutledare från alla de nordiska länderna. Det arrangeras vartannat år någonstans i Norden. I år är Norge värdland och Ung i Norden kommer att arrangeras i närheten av Oslo.

Arrangemanget är en bra möjlighet till att få en internationell upplevelse och knyta kontanter med scouter i de andra nordiska länderna.

Ung i Norden arrangeras den 2-5 oktober 2014. Det kostar 2000 NOK (cirka 2200 SEK) plus kostnaderna för resa till och från Oslo att delta.

Ung i Norden är ett viktigt arrangemang för vårt nordiska samarbete och därför bör Scouterna ha minst två representanter på plats. Scouterna kommer därför att täcka kostnaderna för deltagaravgift och resa för två personer, men har möjlighet att skicka fler personer som står för sina kostnader själva.

Som deltagare ska du vara mellan 17 och 23 år och vara aktiv scout i Sverige på kår- distrikts- eller nationell nivå inom Scouterna eller någon samverkansorganisation. Du ska kunna kommunicera på skandinaviska (svenska, danska eller norska) samt på engelska.

För att ansöka om att åka skriver du en presentation om vem du är och varför du vill vara med på Ung i Norden och skickar den till international.secretary@scouterna.se. Ange även om du har möjlighet att ordna finansiering själv eller om du vill ansöka om att Scouterna står för kostnaderna. Observera att det inte är någon garanti att du kommer kunna få åka även om du ordnar finansieringen själv, Sverige har ett begränsat antal platser att tillsätta.

Din ansökan skall vara inskickad senast den 7 augusti 2014.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Martin Persson, Vice International Commissioner på mail martin.persson@scouterna.se, eller telefon 070-299 36 66.

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Tips för internationell scouting, Ung i Norden av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>