Olivia åkte till Burundi i våras med ”Redo att leda”

Scouternas ledarskapsnätverk för unga kvinnor ”Redo att leda” samarbetar med fredsprojektet Amahoro Amani. Som ett led i samarbetet åkte ett femtontal personer till Burundi över påsk i våras för att delta i ett utbyte med kvinnor där om scouting, ledarskap och allt annat som berör oss i vår vardag. Internationella bloggen fick nyligen chans att ställa ett par frågor till Olivia Solman om resan.

Gruppens deltagare hade olika fokus, Olivia säger så här om det och om bilden: ”I min patrull fokuserade vi vårt arbete på FN:s barnkonvention så det var intressant att besöka barnhemmet i Bujumbura och tala om det, men fram för allt att få träffa barnen och leka med dem.”

Vad var häftgast med att vara iväg?
Allt! Mötena med de Burundiska kvinnorna, hur de kan uppnå så mycket trots att de har upplevt så mycket som vi skulle tolka som svårt. Mötena. Perspektiven. Det var en ögonöppnande upplevelse!
Vad överraskade eller förvånade dig mest?
Likheterna med människorna. Jag tänkte ”nu kommer världens största kulturkrockar”, men det var inte så. Att åka så långt bort och inse att vi är lika, det var stort.
Vad tar du med dig?
Inspiration, deras engagemang. Hur människor kan vara så engagerade i något. Hur de engagerade sig så i att ge oss en fantastisk upplevelse och få ut något av mötet med oss. De drog allt ur varje upplevelse och ur engagemanget för Scouting och Guiding. 
Det här inlägget postades i Intervjuer, Påverka världen, Reseberättelser, Samhällsengagemang av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>