Open Call: Följ med WAGGGS delegation till COP21 – på plats eller hemma

Innan sommaren kunde vi berätta att WOSM hade gjort en utlystning om att representera Scouterna på FNs klimatkonferens i Paris i December. Om du missade möjligheten då, har du nu en ny chans när WAGGGS gör en utlystning på samma sätt.

Vad är COP?
COP står för Conference of Parties och är en FN-konferens om jordens klimatförändringar. På mötet diskuteras vad vi tillsammans kan göra för att bromsa och anpassa om till det förändrade klimatet. I år är det extra viktigt för nu är sista chansen att komma överens om ett nytt globalt klimatavtal som ska gälla till 2020.

Var och när?
Konferensen anordnas årligen och den här gången är det i Paris den 30 november till 11 december.

Du kan läsa mer om vad WAGGGS delegation har gjort tidigare i blogginlägg om Cecilia som var på COP18 och COP19.

WAGGGS delegation
Då det är ett väldigt viktigt möte i år så beräknar FN att det kommer vara extra många deltagare på plats. Därför har WAGGGS bara fått möjlighet att skicka 3 personer på konferensen. Dock finns det stor möjlighet att forfarande vara en del av delegationen, fast på hemmaplan. Då kommer du framförallt att få hjälpa till med kommunikationen via sociala medier och liknande för att sprida WAGGGS budskap – ett väldigt viktigt arbete.

Anmälan
Sista anmälan är den 1 september. Men innan dess måste våra International Commissioners godkänna ansökan. Skicka därför din ansökan till international.secretary@scouterna.se senast den 30 augusti.

Mer information
Mer information och ansökningsblankett finns på WAGGGS hemsida.

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Konferenser, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>