På utbytesår i USA som scout och gymnasiestudent

Joel Bergstrand från Valsätrakyrkans scoutkår har skrivit denna blogg om att vara scout i USA och få en ny familj under ett år som utbytesstudent i Duluth Minnesota. Joel åkte på utbytesår genom den ideella organisationen Youth For Understanding (YFU) som Scouterna har ett samarbete med. Är du scout och intresserad av ett utbytesår kan du söka YFUs stipendium på 25 000 kr specifikt för scouter.

Läs mer om föreningsstipendiet för scouter här (sista ansökan 1 mars).

Läs mer om att åka som utbytesstudent till USA här.

Solnedgång från scoutläger

Joels blogg:

Mitt utbytesår har allt det som jag tycker är roligt med scouting. Nya möten, annorlunda upplevelser, intressanta personligheter, en liten gnutta hemlängtan och utmaningar. För ett år sedan bestämde jag mig för att ta en paus från Sverige och istället åka som utbytesstudent med YFU till USA. På den vägen är det, nu sitter jag i ett kök i Duluth, Minnesota med fyra nya föräldrar och lika många nya syskon och hade aldrig kunnat önska för ett bättre år. Scouting i USA skiljer sig på många sätt från den svenska; skjortorna, märkena och aktiviteterna. Det kan verka annorlunda men det finns en gemenskap inom scouting som sträcker sig över hela världen.

Scouterna och YFU, Youth For Understanding, kan på avstånd se ut som två helt skilda organisationer med olika mål. Men när man kommer ner till grunden så arbetar dom båda med att öppna världen för unga. De arbetar med relationer och utmaningar både stora och små. Arbetet bygger i grunden på frivilliga insatser och volontärer, vare sig det är värdfamiljen som för nionde gången öppnar sitt hem till en vilsen utbytesstudent eller scoutledaren som gör unga redo för livet.

Har du tänkt på att bli utbytesstudent men inte bestämt dig? Gör det, det är bra att ta en paus och få perspektiv på sitt liv och världen eller bara ha det roligt. Du kanske hamnar i en stad i norra Minnesota eller by i södra Frankrike. Hur som helst kommer det förändra dig och din syn på världen för resten av ditt liv. Det är ett enda stort äventyr!

Joel Bergstrand, Duluth MN, Valsätrakyrkans scoutkår


 

Värdfamilj på vinterpromenad
Det här inlägget postades i Intervjuer, Reseberättelser, Tips för internationell scouting, Utmanare, YFU av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>