Representera WAGGGS på FN-konferens om Kvinnors Status i Världen

Är du tjej och brinner för att påverka kvinnors status i världen? Vill du ta en aktiv roll i arbetet mot att nå FN:s Milleniummål om kvinnors rättigheter i vår nutid? 

CSW delegates at Young Women's Caucus

Nu finns möjligheten att få åka som WAGGGS representant till FN:s 58:e konferens om kvinnors status i världen som en del i arbetet mot Millenniummålen, ”Session of the Commission on the Status of Women”.

Det kommer att äga rum i New York i mars och temat för årets konferens är ”Challenges and achievements in the implementation of the Millennium Development Goals”.

WAGGGS skickar en delegation för att säkerställa att unga kvinnors röster får bli hörda och vara med och påverka arbetet på global nivå. Det är även en möjlighet för enskilda scouter att stärka det egna engagemanget i frågan och i eventuella projekt på hemmaplan.

För att vara kvalificerad ska du vara kvinna, mellan 18-30, engagerad i frågor som berör kvinnors status i samhället och världen och kunna tänka dig att lägga ned tid både före och efter konferensen.

För dig som är intresserad är detta en fantastisk möjlighet att få påverka, engagera och lära mer om både FN och WAGGGS arbete mot dessa mål!

Läs mer på 

 • WAGGGS hemsida 

 • När?

  Konferensen är 10-21 mars, du ska dock vara tillgänglig för förarbete med WAGGGS från den 5e mars.

  Kostnad och finansiering?

  Vi kan i nuläget inte säga vad det kommer att kosta. Vi kan bara anta att den stora kostnaden troligen kommer att vara flygbiljetterna tur o retur och att WAGGGS annars är bra på att inte göra det så kostsamt när det kommer till vistelsekostnader. Scouterna kommer inte kunna hjälpa till med finansiering men det finns som alltid möjligheter att söka fonder, stiftelser och stipendium. Eventuellt kan WAGGGS hjälpa till att sponsra en del.

  Hur ansöker jag?
  Du går in på WAGGGS hemsida och fyller i ansökningsformuläret. Skicka det sedan till vår Internationella Sekreterare på international.secretary@scouterna.se absolut senast den 13e oktober.

  Våra International Commissioners kommer att se över din ansökan, skriva under och sedan skicka den vidare till WAGGGS där en ny uttagning till den internationella delegationen kommer att göras.

  Tveka inte att ta chansen!
  Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Ideella uppdrag, Konferenser, Påverka världen, Rover, Tips för internationell scouting, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>