Roverforum 2014

Den 21-23 mars var det dags för Sveriges roverscouter att sammanstråla för att låta sig engageras och inspireras, samtidigt som det hela tiden pågick diskussioner om idéer och erfarenheter om allt mellan och himmel och jord. Temat för arrangemanget var ”Vad brinner du för?” och genom denna fråga hade det skapats ett gediget program med föreläsningar och workshops för de 85 scouter som samlades på Ransbergs herrgård i Värmland.
Jag åkte till Roverforum för att tillsammans med Jeanette hålla i föreläsningar och en utställning om Kandersteg International Scout Center (KISC), där vi båda har arbetat under olika tidpunkter. Målet var att öppna ögonen på deltagarna om den stora variation av internationell scouting som finns att ta del av och givetvis öka intresset av att åka till KISC – antingen med sin scoutgrupp eller ansöka om att bli Pinkie.
Under helgens gång fick vi dessutom möjlighet att ta del av de andra workshopsen som pågick om allt ifrån Värdebaserat Ledarskap till projektplanering och ett ledarskapsprojekt med kvinnor i fokus, med deltagare från både Sverige och Burundi. Personligen var det en väldigt intressant helg i sin helhet med många tankeväckande med samtidigt roliga timmar – varje gång jag gick ifrån en workshop eller föreläsning så var jag fylld av intryck och jag ville ingenting hellre än att bara iscensätta de idéer som hade kommit upp! 

Efter middagen på lördagen hade vi någon timme på oss att bearbeta allt som hade hänt innan det var dags för kvällsaktiviteten. Den inleddes med en föreläsning med två killar från Trollhättan som förra året skapade projektet Musik Street, där de tillsammans med gatumusikanter skapade musik men också uppmärksamhet kring normer och värderingar som präglar dagens samhälle. Det var två timmar fulla med skratt, tankeställare och reflektion – som avslutades med ett litet ljusspår och samling kring elden innan det var kvällsfika och sängdags.
Jeanette och jag höll i vår andra föreläsning på söndagsmorgonen och hade en timme efter det att göra lite vad vi ville, innan det var dags för avslutning med ballonger och gruppfoto. Fotogenlampan som hade lyst under hela helgen släcktes och därmed var det upp till oss att ta med oss det vi brinner för hem och göra verklighet av våra drömmar – släppa taget om det som håller oss tillbaka och våga hoppa.
Det var en fantastisk helg med många härliga möten, en otroligt vacker miljö och en hoppfullhet som genomsyrade hela arrangemanget – helt klart värd de sju timmar det tog att köra från Skåne… J
//Elin Hansson

Det här inlägget postades i Reseberättelser, Rover, Roverforum av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>