Roverprogram på Island!

Den 18 oktober möttes vi, Fredrik Ekstrand och Adam Lundberg, på Arlanda för första gången för att åka till Island för RoverNet. Där skulle vi tillsammans med scouter från hela Europa samtala om varandras roverprogram. När vi landade blåste det, temperaturen var runt nollan och regnet gjorde sig då och då påmint. Vi fick lära oss att om man inte var nöjd med vädret när man är på Island så skulle man vänta fem minuter, då kommer det ett nytt väder.

Under buss färden till scoutcentret Ulfljotsvatni, där Rovermootet skall hållas 2017, fick vi se lite av Reykjavik, tyvärr såg vi inga vulkaner som pyrde men väl några varma källor som bubblade. När vi kom fram presenterade sig alla deltagare från alla länders scoutorganisationer och vi hade lära känna varandra-övningar som ofta slutade i skratt.

På fredagen presenterade alla deltagare sina scoutorganisationers roverprogram. Det var väldigt intressant då vi fick en större inblick hur programmet är utvecklat i de olika länderna. Dagen fortsatte med en hajkeftermiddag där vi valde att ta en paddlingstur vid sjön. På kvällen hade vi vi en liten kulturkväll där alla länder presenterade olika arrangemang, sina scoutorganisationer och specialiteter från deras hemländer.

På lördagen var det workshops hela dagen om hur man utvecklar ett riktigt bra roverarrangemang Vi diskuterade också hur scouterna påverkar i samhället, på olika sätt och hur våra värderingar och tillvägagångssätt är grunden för samhällskonstruktiva medborgare. De pratade också om Roverway som är i Frankrike 2015, där vi fick en liten inblick i hur programmet kommer se ut.

Sedan på eftermiddagen hade vi ett diskussionstorg där vi pratade om rovermentorer för och hur olika länder kan applicera ett nytt program för roverscouter.

Adam Lundberg, Scouternas arrangemangsgrupp  


Det här inlägget postades i Konferenser, Reseberättelser, Rover, WOSM av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>