Scouter för bekämpning av Ebola

Sedan början av året har närmare 10 000 människor insjuknat i ebola i de västafrikanska länderna Liberia, Guinea och Sierra Leone. Som scouter och världsmedborgare tar vi förstås ansvar och gör vad vi kan! Genom ett insamlingsinitiativ av NSF kan du bidra till att bekämpa sjukdomen. 

Enligt en rapport i FN har vi till 1 december på oss att bekämpa ebola, innan det blir en för svår och stor uppgift!
Som svar har Nykterhetsrörelsens Scoutförbund startat en insamling var pengarna går oavkortat till Läkare utan gränser arbete för att vårda sjuka och stoppa spridningen. Läs mer om insamlingen och hur du kan donera här.

Du kan också ge ett bidrag till Scouternas världsfonder. 

Genom ett bidrag hjälper du scouterna i Liberia, Guinea och Sierra Leone att bekämpa ebola. Du stöttar scouterna som i sin tur kan hjälpa drabbade scouter och deras omgivning. För att ge ett bidrag till Scouternas världsfonder, sätt in pengarna på Scouternas 90-konto: 90 03 16-1 (plusgiro) eller 900-3161 (bankgiro) och märk betalningen med ”WAGGGS”.

Lokala scouter arbetar för att bekämpa ebola

Scouter (både guides och scouts) i Liberia, Guinea och Sierra Leone arbetar aktivt för att bekämpa sjukdomen genom att sprida information om hur man skyddar sig mot sjukdomen. I Liberia hjälper scouterna också till att dela ut t.ex. mat och hygienprodukter till medlemmar som har påverkats av sjukdomen och till samhällen som blivit isolerade. Genom sina många medlemmar har scoutorganisationerna i de drabbade länderna ett stort nätverk som gör det möjligt att snabbt nå ut till många människor och enkelt sprida förnödenheter till samhällen.
Läs mer om insatserna här
Scouter i Liberia delar ut information om ebola
Scouter i Liberia demonstrerar hur man tar hand om drabbade

Det här inlägget postades i För kåren, På hemmaplan, Påverka världen av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>