Scouternas internationella grupp

För det internationella området finns ett team av International Commissioners som representerar svensk scouting utomlands och bevakar/koordinerar internationell scouting i vid bemärkelse. De arbetar tillsammans med att inspirera och stötta organisationen till att arbeta mer internationellt och samverkar med andra länder såväl som med våra världsorganisationer.

Inom kort kommer det även att finnas en internationell grupp som arbetar mer operativt med internationella aspekter av scoutverksamheten i Sverige. Det kommer att vara en klart mer operativ nationell arbetsgrupp, bestående av två ordföranden (en ideell och en anställd) samt fyra gruppmedlemmar. De här fyra personerna kommer att rekryteras under december och januari så att gruppen kan börja arbeta i början av året.

Igår kväll sattes ramarna för de fyra uppdragen av de två ordförandena, idag Cecilia Wesslén (ideell) och Sandra Ehne (internationell sekreterare på kansliet). Vi har valt att formulera uppdragen som två stycken, där två personer har varja uppdrag. Gruppen kommer alltså att bestå av totalt sex personer om tre par.
– Två ansvariga för kommunikation och information
– Två ansvariga för möten och utbyten

Ansvar för finansiering ligger främst på ordförandeparet. Alla uppdrag går givetvis in i varandra och gruppen kommer att arbeta tätt. Tanken är vidare att, om det fungerar sett till de som rekryteras, att gruppen ska arbeta i tre team/par: ordförandena, utbyten och information/kommunikation.

Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, Ideella uppdrag, Internationella arbetsgruppen, På hemmaplan, Tips för internationell scouting av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>