Skicka vykort till Warszawa!

Idag börjar FN klimatkonferens COP19 i Warszawa och Cecilia Wesslén från Scouterna finns på plats tillsammans med WAGGGS internationella delegation. Förhandlingarna ska precis börja, men nu ber hon om er hjälp.

Sverige tillhör några av de länderna i världen som inte har sett så mycket av klimatförändringarna än. Men du har kanske varit med om att din källare har översvämmats flera gånger de senaste åren eller sett glaciärer som håller på att försvinna i svenska fjällen?

Oavsett vad, så vill WAGGGS höra din historia! Skicka ett digitalt vykort med din berättelse och en bild via Twitter, Facebook eller till comms@wagggs.org nu!

Även om du inte har varit med om detta, så kan du ta ett foto på ditt hem, din skola eller din arbetsplats som du inte skulle vilja förlora på grund av klimatförändringarna i världen.

Postcards from the Frontline är en kampanj som WAGGGS driver tillsammans med The Environmental Justice Foundation (EJF) och modeskaparen Vivienne Westwood. Berättelser från hela världen kommer samlas ihop och presenteras i en stor demonstration på COP19 i Warszawa fredagen den 15 november.

Du kan läsa mer om kampanjen på WAGGGS hemsida och Postcards from the Frontlines egen hemsida. Följ gärna WAGGGS delegation på COP19 också!

Även om man inte i nuläget inte kan vara säker på om individuella regionala events är kopplade till klimatförändringarna, så finns det forskning som visar att liknande event troligen kommer öka i framtiden.

WAGGGS internationella delegation på plats i Warszawa 

.

Det här inlägget postades i Intervjuer, Konferenser, Påverka världen, Reseberättelser, Samhällsengagemang, WAGGGS av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>