Sökes: två roverscouter till internationell upplevelse

Scouterna samarbetar med den ideella utbytesorganisationen Youth For Understanding (YFU) i att göra internationella upplevelser möjliga för unga. Det innebär en rad olika möjligheter för våra medlemmar att förenkla eller skapa egna utbyten med omvärlden.

Just nu söker YFU två roverscouter till en resa i Lappland. Befinner du dig, eller någon du känner, i norra Sverige den 14-18 juni och vill uppleva ett internationellt äventyr på svensk mark?  
Scouterna och YFU tror att scouter kan hjälpa till med sin kunskap för friluftsliv och svensk natur, och samtidigt stärka gemenskapen i gruppen med sin vana för arbete med andra. För scouterna själva är detta en möjlighet att uppleva en internationell resa på svensk mark där de får träffa utbytesstudenter från hela världen och samtidigt delta i ett roligt program.

Vi söker alltså två scouter som bor i norra Sverige som vill och kan åka på en spännande internationell resa i Lappland. Det är gratis för scouterna att vara med. Känner du till några som skulle passa?

Här är en beskrivning av Lapplandsresan av Markus Aarflot som arrangerar resan:
Lapplandsresan är ett enkelt med fantastiskt resekoncept som bygger på att visa bredden av vårt fantastiska land för ungdomar som bara har haft tid att upptäcka en begränsad del av det. Resan är till ett område i Sverige med oerhört spännande historia och framtid men framförallt storslagna vyer och underbar miljö. Resan är tänkt att passa alla typer av intressen med en kombination av kultur- och militärhistoria, modern flora, fauna och teknik och framtida utmaningar inom biologisk mångfald och klimatproblem tillsammans med aktiva dagar med vandring och friluftsliv. Resan följer ett ganska anpassningsbart upplägg men som ändå följer ett par punkter:
– Vandring runt Björkliden
– Besök på följande museum:
o Militär och rallarmuseum i Abisko
o Naturum i Abisko nationalpark
o Utomhus museum av ett sameviste
– Aktiviteter som midnattsolsbad- och vandring, lekar och mycket tid till umgänge.

Resan i år arrangeras av mig Markus Aarflot, men ledare kommer vara tre YFU volontärer varav två händelsevis är en tysk och en svensk scout.
Material:
Film (2011): https://vimeo.com/26207127
Bilder (2013): http://1drv.ms/Nu79Gr

Skicka ett mail till international.secretary@scouterna.se om du vill följa med!
Det här inlägget postades i Aktuella utlysningar, På hemmaplan, Rover, YFU av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>