Svensk delegationen på WOSMs världsscoutkonferens

Vart tredje år håller WOSM, en av scouternas världsorganisationer, konferens. Scouter från hela världen möts för att diskutera scouting och ta beslut över hur rörelsen ska utvecklas. Just nu pågår World Scout Youth Forum (WSYF), ett förberedande event för scouter mellan 18-26 år. Detta året deltar nära 200 personer från 80 länder på WSYF. Youth Forum har pågått sen den 3e augusti, och avslutas idag.

I den svenska delegationen till WSYF ingår Karolina Natt och Dag från Göteborg, Clara Bergstrand från Uppsala, Alice Bergholtz från Helsingborg, Julius Kramer från Stockholm, Martin Persson från Lund.

WSYF är en fantastisk möjlighet att diskutera viktiga ungdomsfrågor med hela världen. Utbytet av idéer och erfarenheter från olika scoutorganisationer och kulturella bakgrunder är lärorikt, utmanande och inspirerande. Ofta stannar vi upp och inser att vad som känns som helt vanliga scoutupplevelser är extraordinära. Till exempel att stå i en skog i ett regnigt Slovenien och äta svampsoppa med delegater från Azerbadjan, Frankrike, Brasilien, Curaçao, Japan och Portugal i samma grupp.

Session i plenum. Martin och Julius sitter på första raden som Sveriges delegater.
Delegaterna samlas under en International coffee break.

Plötsligt kommer ett spontant infall till dans i traditionell dräkt från Mexiko under kaffepausen. Delegater swoppar pins, visitkort och märken till höger och vänster, och ett nytt möte är aldrig långt borta. Vi har också tunga diskussioner om scoutpolitik.

Under WSYF är valet av Youth Advisors (YA) det största beslutet som tas. 15 kandidater presenterades inför WSYF, där 6 skulle väljas ut som YAs. Den geografiska spridningen på kandidaterna var bred, vilket Sverige såg som en fördel. Under dagen igår har valet gjorts och resulterade i följande kandidater:

  • Mr. Montaser Hosny Abdelmaged – Egypten 
  • MS. Máire Fitzgerald – Irland 
  • Mr. Jérémy Apert – Frankrike 
  • Mr. Luis Antonio Aguayo Miranda – Mexiko 
  • MS. Daiana Niel – Argentina 
  • Mr. Maeed Mohamed Zahir – Maldiverna
Våra nya Youth Advisors

Idag är sista dagen på WSYF och vi reser vidare imorgon på ett Interevent där vi får uppleva mer av Slovenien. Under söndagen anländer vi i Ljubljana och möter upp resten av svenska delegationen för att påbörja World Scout Conference (WSC). Nästa uppdatering kommer i nästa vecka om WSCs händelser. Följ #ScoutForum för mer om WSYF och #ScoutConf för WSC.

Scouthälsningar
Karolina, Clara, Alice, Julius och Martin

Se bilder, läs mer om de nya Youth Advisors och få uppdateringar på: https://www.facebook.com/wsc2014

Det här inlägget postades i Ideella uppdrag, Konferenser, Påverka världen, Reseberättelser, WOSM, WSC av Scouterna Internationellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>